Mandje (leeg) € 0,00

Je hebt niets in je winkelwagen.

Historische kaart Friesland door Schotanus Zoom

Historische kaart Friesland door Schotanus

Historische plattegrond van het Friesland in 1684. Titel: Dominii Frisiae Tabula inter Flevum et Lavicam. Het betreft een regiokaart gemaakt door kaartenmaker Schotanus. Met rechtsonder het provinciewapen en rechtsboven een inzetkaartje met het noordwestelijk deel van Friesland en de eilanden Terschelling, Ameland en Vlieland. Het noorden ligt boven op deze oude kaart.

Dit is wat je krijgt:
We maken een reproductie van deze kaart op een dikke, witte, matte papiersoort. We snijden er met de hand een passe-partout bij. We voorzien je kaart van een passende lijst van écht hout, in de stijl koloniaal. Deze lijsten hebben een glasplaat van helder glas. Let op: kies altijd dezelfde lijstmaat als je papierformaat.

Het is ook mogelijk om deze kaart zonder lijst te bestellen. Of met lijst, maar zonder passe-partout.

Vanaf: € 22,00

Prijs voor deze optie(s): € 0,00

* Verplichte velden

Prijs voor deze optie(s): € 0,00

Productdetails

  Productdetails

  Levertijd ± 3 werkdagen (in Nederland). Maar als je betaalt middels overboeking kan het langer duren. Lijst Medium is momenteel uitverkocht; orders met deze lijst worden geleverd vanaf 7 juli.
  Verzendkosten Gratis vanaf 2 stuks. Anders € 3,95. Ophalen in Haarlem is altijd gratis. Buitenlandse bestemmingen hebben afwijkende tarieven.
  Steden op deze kaart Bolsward, Dokkum, Franeker, Harlingen, Hindeloopen, Leeuwarden, Sloten, Sneek, Stavoren, Workum.
  Dorpen op deze kaart Achlum, Aenkerk Ameland, Anjum, Appelscha, Arum, Augustinusga, Bakhuizen, Bakkeveen, Balk, Beetsterzwaag, Bergum, Birdaard, Boornbergum, Buitenpost, Damwoude, Donkerbroek, Drachten, Drogeham, Eernewoude, Elahuizen, Ferwerd, Gaast, Gaastmeer, Gerkesklooster, Giekerk, Gorredijk, Grijpskerk, Grootegast, Grouw, Heeg, Heerenveen, Hemelum, Hogebeintum, Hollum, Holwerd, Ijlst, Joure, Jubbega Klootstertille, Kollum, Kollummerzwaag, Koudum, Langweer, Lemmer, Lippenhuizen, Lutjegast, Makkinga, Makkum, Menaldum, Metzlawier, Midlum, Midsland, Minnertsga, Mirns, Munnikezijl, Nes, Niekerk, Nieuwehorne, Nijland, Noordwolde, Oldeberkoop, Oldeboorn, Oldekerk, Oosterbierum Oosterend, Oostermeer, Oosterwolde, Opende, Oude Bildtdijk, Oudega, Oudega, Oudehaske, Oudemirdum, Oudkerk, Paesens, Parrega, Piaam, Pietersbierum, Pingjum, Rauwerd, Rinsumageest, Roordahuizen, Scherpenzeel, Schurenga, Sexbierum, Sint Jacobsparochie, Sint Nicolaasga, Steggerda, Stiens, Surhuisterveen, Terschelling, Terwispel, Tietjerk, Tzum, Tzummarum, Ureterp, Veenwouden, Visvliet, Warga, Warns, Wartena, Weidum, Wierum, Wijckel, Winsum, Wirdum, Witmarsum, Wolvega, Wommels, Woudsend, Zoutkamp, Zurich, Zwaagwesteinde.
  Gemaakt in 1684
  Plaats / gebied Friesland
  Origineel formaat ?
  Maker / Uitgever Schotanus
  Kleur of zwart/wit Kleur
  Maatvoering

  Nummer  Omschrijving Large Medium Small
  1 Lijstrand Rondom 1,5
  2 Passe-partout boven / onder 3,0 - 3,5 2,0 - 2,5 1,5 - 2,0
  3 Passe-partout links / rechts  Verschilt per kaart
  4 Raam in passe-partout Verschilt per kaart
  5 Papierformaat (breedte) 70 60 42
  6 Papierformaat (hoogte) 50 42 30
    Totale maat incl. lijstrand 71,5 x 51,5 61,5 x 43,5 43,5 x 31,5

   

  Maten zijn in centimeters. Let op: alles is handwerk. Maten kunnen soms enkele millimeters afwijken. Bovenstaande uitleg geldt voor álle kaarten in onze collectie, niet specifiek voor de kaart op deze pagina.

Meer informatie

  Details

  Papierformaten

  • XL = A1 = 60 x 84 cm
  • Large = 50 x 70 cm
  • Medium = A2 = 42 x 60 cm
  • Small = A3 = 30 x 42 cm
  • Wij leveren handwerk: de afdruk kan 1 of 2 mm afwijken

  De kaarten zijn oud!
  "Wat je ziet is wat je krijgt". Als op de afbeeldingen op deze website beschadigingen aan de kaart te zien zijn, zoals rafels, vouwen, bollingen of stukken kaart die missen, dan is dit óók het geval op de afdruk die je van ons ontvangt.

   

  Schaalstok

  Op sommige plattegronden komt een schaalaanduiding voor. Omdat het afdrukformaat meestal afwijkt van het originele formaat van de kaart, is deze schaalvermelding niet altijd correct ten opzichte van de werkelijkheid. Immers, wat op de originele kaart een centimeter was, kan in het afdrukformaat dat je hebt gekozen meer of minder geworden zijn.

   

  Witrand

  Wij drukken niet helemaal tot op de rand. Er blijft dus een witrand over. Die witrand is horizontaal meestal niet gelijk aan verticaal, zoals op de afbeeldingen te zien.


  Verpakking

  Kaarten zonder lijst verpakken we opgerold in een driehoekige of vierkante kartonnen verzendkoker. Kaarten met lijst voorzien we van beschermhoeken en beschermfolie en verpakken we in een platte kartonnen doos. Echt glas is veel mooier dan plexiglas, maar wel enigszins kwetsbaar om te versturen. In 99,9% van de gevallen komt het glas heel aan. Heel soms is sprake van breuk. We kunnen echter geen losse glasplaat opsturen, omdat deze bijna zeker zal breken. In het zeldzame geval van glasschade vragen we daarom of je zelf nieuw glas wilt aanschaffen; wij vergoeden dan (uiteraard) de kosten.

  Historische kaart Friesland door Schotanus. Historische plattegrond van het Friesland in 1684. Titel: Dominii Frisiae Tabula inter Flevum et Lavicam. Het betreft een regiokaart gemaakt door kaartenmaker Schotanus. Met rechtsonder het provinciewapen en rechtsboven een inzetkaartje met het noordwestelijk deel van Friesland en de eilanden Terschelling, Ameland en Vlieland. Het noorden ligt boven op deze oude kaart. Dit is wat je krijgt:We maken een reproductie van deze kaart op een dikke, witte, matte papiersoort. We snijden er met de hand een passe-partout bij. We voorzien je kaart van een passende lijst van écht hout, in de stijl koloniaal. Deze lijsten hebben een glasplaat van helder glas. Let op: kies altijd dezelfde lijstmaat als je papierformaat.Het is ook mogelijk om deze kaart zonder lijst te bestellen. Of met lijst, maar zonder passe-partout.

  • Prijs: € 77,00 -
Wil je iets weten over dit product? Stel ons een vraag.